Brez piktograma Brez piktograma ADVENTNA PRAGA IN DRESDEN

  ADVENTNA PRAGA IN DRESDEN

  Praga, Češka

  Hiter pregled

  ADVENT V PRAGI IN DRESDENU

  • Tridnevni organiziran izlet v adventno Prago in Dresden
  • Prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu
  • 2x nočitev z zajtrkom v dvo ali triposteljni sobi TWC v hotelu 3*
  • Slovensko turistično spremljanje/vodenje v celotnem času trajanja izleta
  • Zunanji ogledi po programu 
  • Osnovno nezgodno zavarovanje, cestnine in parkirnine
  • Kupon je unovčljiv na dan odhoda: 8.12.–10.12. in 15.12.–17.12.2017

  Dobavljivost: Na zalogi
  (1-4 dni)

  0 € Redna cena

  99 € Klik2Go cena

  99 € Plačilo takoj

  * Obvezna polja

  0 € Redna cena

  99 € Klik2Go cena

  99 € Plačilo takoj

  Podrobnosti

  ADVENTNA PRAGA & DRESDEN

  Britanski časnik The Telegraph je objavil letošnja priporočila za obisk najlepših advetnih destinacij po Evropi. Na prvo mesto je uvrstil Prago in na četrto vzhodnonemško lepotico Dresden. Ponujamo Vam, da se z nami odpravite obiskat obe mesti in doživite nepozabno adventno vzdušje!

   

  1. DAN

  V jutranjih urah odhod iz Slovenije in vožnja mimo Gradca, Dunaja, Brna proti češki metropoli. V poznih dopoldanskih urah bomo prispeli v Zlato mesto. Že na vpadnici se bomo čudili elegantnemu predelu Višehrad in se zapeljali čisto blizu mogočne stavbe Narodnega muzeja.

  Odpravili se bomo na peš ogled starega mestnega jedra. Pričeli bomo na največjem trgu sv. Vaclava, ki ga domačini ljubkovalno imenujejo Vaclavak. Mimo slavnih hotelov Evropa in Jalta do osrednje postaje podzemne železnice. Čudili se bomo svetovljanskemu vrvežu, pouličnim umetnikom, vonju po slastnih praških klobasicah in bogato okrašenim ulicam.

  Na staromestnem trgu se bomo ustavili pri slavni astronomski uri Orloj, se posvetili bitki pri Beli gori, knjigarni Kafka in spomeniku verskemu reformatorju in narodnem buditelju Janu Husu.

  Po zaviti Karlovi ulici se bomo podali še do enega najbolj znanih in najlepših mostov na svetu: Karlovem mostu. Navdušilo nas bo nabrežje Vltave, ki ji je skladatelj Smetana postavil v svoji glasbeni pesnitvi brezčasni spomenik. Izvedeli pa bomo tudi legendo o Janezu Nepomuku – njegov kip je najbolj obiskan in fotografiran med vsemi na Karlovem mostu – vzrok vam bo pa zaupal seveda naš vodnik/ca.

  Sledil bo prosti čas za lastne sprehode in nakupe ali prvo češko pivce. Pozno popoldne namestitev v hotelu.

  Zvečer predlagamo večerjo v kateri izmed praških pivnic (doplačilo) ali druženje v živahnem mestnem središču.


  2. DAN

  Po zajtrku vam dopoldan ponujamo izlet do enega najlepših mest v Nemčiji – Dresdna (doplačilo). Najprej se bomo ustavili v kompleksu Zwinger, ki velja za eno najboljših baročnih stvaritev na svetu. Zgraditi jo je dal Avgust Močni – saški knez in poljski kralj. Sledi ogled ostalih mestnih znamenitosti severnih Benetk, kakor tudi imenujejo mesto.

  Lahko pa namesto obiska Dresdna preživite dan v Pragi in se odpravite raziskovati svoje najljubše kotičke pisane metropole. Seveda bomo obiskali tudi slavni Striezelmarkt, ki ga v Dresdnu poznajo že od daljnega leta 1434.

  Ko se bodo prižgale lučke se bomo počasi odpravili nazaj prosti Pragi. Nočitev!

  3. DAN

  Po zajtrku Vam ponujamo, da Prago spoznate še z druge perspektive. Vabimo Vas na 1 urno panoramsko vožnjo z ladjico po Vltavi (doplačilo). Med vožnjo se Vam bodo ponudile najboljše lokacije za fotografije Karlovega mostu in kraljevega gradu Hradčani.

  Nekaj prostega časa za sprehod po Pariški ulici do glavnega trga in morda porcijo legendarne praške šunke.

  Opoldne vam ponujamo še ogled Praškega gradu Hradčani (doplačilo).  Sprehodili se bomo po vseh dvoriščih, opazovali menjavo straže, videli predsedniško palačo, vstopili v osrednjo češko cerkev sv. Vida, ki je prava gotska mojstrovina in se čudili pravljični Zlati ulički – v eni izmed tamkajšnjih hišic, je svoja dela nekaj časa ustvarjal tudi veliki pisatelj Franz Kafka. Pečat je gradu pustil tudi naš veliki mojster Jože Plečnik.

  Popoldne bomo Prago zapustili, se podali na pot proti domu, kamor bomo prispeli kakšno urco po polnoči.

  Opombe


  • Obvezna predhodna rezervacija s šifro kupona preko e-maila: info@goholidays.si najmanj 14 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest. Prosijo, da e-mail z rezervacijo pošljete takoj po nakupu kupona, saj je potrditev rezervacije odvisna od števila razpoložljivih mest. Rezervacija velja, ko je pisno potrjena s strani ponudnika in je poravnana prijavnina. Rezervacija kupona ali nakup kupona brez posredovane e-mail rezervacije ne zagotavlja prostega mesta na izletu. V rezervacijskem e-mailu posredujte šifro kupona, ime in priimek, vstopno mesto, elektronski naslov in kontaktni gsm

  • Informacije o prostih mestih tudi na 030 680 234

  • Priporočajo sklenitev zavarovanja rizika odpovedi ob prijavi. Odpoved potovanja manj kot 7 dni pred predvidenim odhodom iz zdravstvenih razlogov brez tega zavarovanja, ni razlog za vračilo celotne vrednosti vplačanega zneska. Za odpoved rezervacije veljajo splošni pogoji Muranica Gabrijela Starešina Fras s.p. Spremembe imen, vstopnega mesta ipd. manj kot 48 ur pred predvidenim odhodom se zaračunajo 5 €/osebo

  • Prijavnina 10 €/osebo (5 €/osebo za otroke do 18. leta) se plača neposredno ponudniku (goHolidays.si) po prijavi na podlagi računa, ki vam ga pošlje ponudnik po elektronski pošti

  • Možna doplačila: 1 urna panoramska vožnja z ladjico po Vltavi 10 eur (otroci do 18 leta 5 eur), Dnevni izlet v Dresden 20 eur (otroci do 18 leta 10 eur), Ogled gradu Hradčani z vstopnino in lokalnim vodenjem v hrvaškem jeziku 19 eur), večerja v praški pivnici s tremi hodi in vrčkom piva 21 eur

  • Vstopno mesto: Ljubljana - parkirišče Dolgi most, na obračališču linije LPP ob 1.00, Celje - iz parkirišča dvorane Zlatorog ob 2.00, Maribor - izpred glavne avtobusne postaje ob 2.45 

  • Odhod iz posameznega vstopnega mesta se izvede pri najmanj 25 prijavljenih potnikih. Posamezen termin se izpelje v primeru minimalnega števila prijavljenih 45 oseb

  • Kupon je unovčljiv na dan odhoda: 8.12.–10.12. in 15.12.–17.12.2017


  Dodatne informacije

  Klik2Go cena 99,00 €
  Ponudba velja od 8. dec. 2017
  Ponudba velja do 17. dec. 2017
  Nočitev 2 noči
  Osebe 1 oseba
  Zvezdice 3

  Napišite svoj komentar

  Mnenja o ponudbi: ADVENTNA PRAGA IN DRESDEN

  Kako bi ocenili ta produkt? *

    1 zvezdica 2 zvezdici 3 zvezdice 4 zvezdice 5 zvezdic
  Cena
  Mnenje
  Kvaliteta
  • Naziv

   ADVENTNA PRAGA

  • Naslov

   Kobilje 219

   Praga, Češka

  • Telefon

   00 386 30 680 234

  • www

   www.goHolidays.si